Jaká je reálná prodejní cena potravin ?

Dnes vyšel na Seznamu článek s názvem "Chcete jen české potraviny? Zde je cena, kterou byste museli zapatit". 
Řekl bych, že ne celý článek je pravdivý. Třeba věta "Každý pracovník v českém zemědělství dnes od daňového poplatníka ročně v průměru dostává přes 500 tisíc korun." mi přijde jako totální nesmysl.
Na druhou stranu mi přijde nehorázné, když dnes v supermarketech skoro nekoupíme české ovoce ani zeleninu a pomalu už ani maso. A když vidím cenu 60,- Kč za kilo meruněk, 74,- Kč za kilo jablek, 170,- Kč za kilo rajčat, 99,- Kč za kilo papriky, 59,- Kč za květák, 189,- Kč za kilo krkovice, 180,- Kč za kilo bůčku, tak se mi z toho chce brečet. Né, že bych na to neměl, ale protože mi přijde, že supermarkety zkouší, co vydržíme a kolik z nás můžou dostat. 
Projekt Natoora jsem založil s úmyslem pomoct českým zemědělcům a farmářům lépe prodávat jejich produkty, ale zároveň také pomoct koncovým zákazníkům lépe nakupovat lokální produkty. 
Proto chci tímto článkem vyzvat všechny farmáře, kteří jste ochotni se s ostatními podělit o to, kolik je reálná prodejní cena produktů, které pěstujete/vyrábíte a v supermarketech jsou předražené, napište mi na info@natoora.cz. a já Váš příspěvek rád zveřejním. 
Třeba si koncoví zákazníci konečně uvědomí, kolik peněz z nich tahají navíc zahraniční korporace, a že by se jim vyplatilo více hledat domácí produkty přímo od zdroje, nakupovat v malých soukromých prodejnách nebo na farmářských trzích. 
A třeba si supermarkety začnou co nejdříve uvědomovat, že některé ceny opravdu přehánějí. Třeba proč bych měl dávat 39,90 za kilo cibule z Nového Zélandu opravdu nechápu. A kdo ji za tuto cenu je ochotný nakoupit, o tom si myslím, že už ztratil veškerou soudnost, stejně jako ten, kdo ji za tuto cenu prodává.